2% pentru SMURD

CAMPANIA 2014 - REDIRECTIONEAZA 2% catre FUNDATIA PENTRU SMURD pentru proiectele de dezvoltare a activitatii de interventie SMURD

Redirectioneaza 2% pentru SMURD

_______________________________________________________________________________

Conform art. 84, alin. 2 din Codul Fiscal, orice contribuabil, poate dispune directionarea a 2% din impozitul pe venit, platit statului, catre orice organizatie non-guvernamentala (asociatie, fundatie etc.) doreste. Practic in acest fel dvs. transmiteti statului modul in care doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul dvs. pe venit. Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este, in esenta, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care poate fi directionata de catre fiecare cetatean in parte catre entitatea dorita de acesta !

Daca doriti ca, prin redirectionarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastra l-ati platit statului pentru salariul din anul 2013, sa sprijiniti activitatea SMURD, urmati in ordine pasii de mai jos, pana la data de 25 MAI 2014.

PASUL 1:

a) daca ati avut VENITURI DOAR DIN SALARIU: DESCARCATI DE AICI FORMULARUL 230 precompletat cu datele Fundatiei pentru SMURD

sau

b) daca ati avut si ALTE VENITURI IN AFARA SALARIULUI*: DESCARCATI DE AICI FORMULARUL 200 precompletat cu datele Fundatiei pentru SMURD

ANUL precompletat in formular este 2013, deoarece ne referim la impozitul pe venit din anul financiar incheiat 2013.

_______________________________________________________________________________

PASUL 2: completati cu datele personale DOAR UNUL DIN CELE DOUA FORMULARE DE MAI SUS, in functie de situatia in care va aflati.

ATENTIE: Formularul se completeaza de mana, in doua exemplare, dintre care unul ramane la dvs. cu numarul de inregistrare primit la depunere de la administratia finantelor publice .

a) pentru VENITURI DIN SALARIU: completati cu datele de identificare (pct. I) si semnatura. Restul rubricilor nu sunt obligatoriu a fi completate (se completeaza doar daca este cazul). Anexa informativa cu instructiunile detaliate pentru completarea formularului 230 o puteti gasiti AICI

sau

b) pentru ALTE VENITURI IN AFARA SALARIULUI: trebuie completat formularul 200, citind cu atentie instructiunile de mai jos, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut. Anexa informativa cu instructiunile detaliate de completare a formularului 200 o gasiti AICI. iar un scurt ghid privind completarea formularului 200, puteti gasi AICI.

!!! Daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit, puteti lasa casuta necompletata, deoarece, cf. art. 84, alin. 3 din Codul fiscal: "...Organul fiscal competent are obligatia calcularii, retinerii si virarii sumei reprezentand pana la 2% din impozitul datorat ...

_______________________________________________________________________________

PASUL 3: Depuneti formularul DIRECT la registratura organului fiscal sau trimiteti formularul PRIN POSTA, cu scrisoare recomandata, la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu (potrivit legii este acceptata si adresa unde locuieste efectiv deponentul, in cazul in care aceasta este diferita de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal in Romania) sau la Administratia Finantelor Publice corespunzatoare sursei de venit (de ex. adresa companiei/institutiei angajatoare).

Adresele Administratiilor Finantelor Publice le gasiti aici: ADRESE - CLICK AICI.

ALTE INFORMATII UTILE

1. Modelul standard de formular necompletat cu datele Fundatiei pentru SMURD, disponibil pe pagina ANAF, se gaseste aici: FORMULAR 230 / FORMULAR 200

Datele Fundatiei pentru SMURD de completare a formularelor sunt urmatoarele:

Denumire entitate nonprofit: FUNDATIA PENTRU SMURD
Cod de identificare fiscala a entitatii non-profit: 20177660
Cont bancar (IBAN): RO 15 RNCB 0188 0848 0804 0001

2. In cazul in care doriti sa trimiteti prin posta, programul majoritatii oficiilor postale este unul destul de flexibil: Luni-Vineri: 08:00-19:00 iar unele lucreaza si Sambata: 08:00-14:00. Mai multe detalii AICI.

3. Puteti gasi AICI - un MODEL DE COMPLETARE A FORMULARULUI 230 !!!

4. In conformitate cu O.G. nr.92/2003, art.11, alin (4), beneficiarii sumelor obtinute prin completarea formularelor 230 sau 200 nu pot obtine informatii cu caracter fiscal din care sa reiasa "identitatea vreunei persone fizice sau juridice". In concluzie, in cazul in care doresc, contribualbilii sunt singurii care ar putea solicita informatiile fiscale de mai sus. Totodata, in cazul in care doresc, contribuabilii pot sa comunice fundatiei faptul ca au depus formularele respective.

Pentru mai multe detalii privind proiectele Fundatiei pentru SMURD, accesati AICI SECTIUNEA PROIECTE INTREPRINSE sau AICI PROIECTELE AFLATE IN DERULARE.

Daca doriti mai multe informatii in legatura cu aceasta procedura sau aveti nelamuriri privind implicarea Fundatiei pentru SMURD in sprijinirea activitatii SMURD, va rugam sa nu ezitati sa ne contactati. E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

_______________________________________________________________________________

"Impreuna cu dumneavoastra, in Campania din anul 2013, Fundatia pentru SMURD a reusit sa adune fondurile necesare continuarii actiunilor de sprijin a interventiilor SMURD si a personalului din cadrul SMURD. Fondurile au fost utilizate in cadrul mai multor initiative, dintre care amintim: dotarea cu echipamente de protectie, finantarea intretinerii tehnice a avionului SMURD achizitionat tot din 2% si sprijinirea efectuarii unor misiuni umanitare in cooperare cu Inspectoratul General de Aviatie din cadrul M.A.I., dotarea unor inspectorate pentru situatii de urgenta cu tehnica si echipamente de formare personal si de interventie cum ar fi autospeciala de interventie rapida donata Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Bucuresti. Mai multi tineri profesionisti din cadrul SMURD au beneficiat de burse de pregatire si participare la manifestari stiintifice si cursuri.

Din nou avem nevoie de D-voastra! Sprijiniti mai departe SMURD in activitatea sa, prin intermediul unor proiecte cum ar fi: amplasarea de platforme de aterizare a elicopterelor in zonele rurale si in orasele fara aeroport, in vederea realizarii unor interventii de urgenta si pe timp de noapte, dotarea echipajelor SMURD cu echipamente de comunicatii, continuarea inzestrarii cu echipamente de protectie precum si deschiderea unui punct SMURD in Delta Dunarii, dotat cu mijloace de interventie acvatice.

Va multumim pentru tot ce ati facut pana acum si pentru sprijinul D-voastra viitor, prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venit."

Dr. Raed ARAFAT, Presedintele Consiliului director, Fundatia pentru SMURD

link